Leusink van Veen

Oorgaatjes prikken

Wilt u oorgaatjes laten prikken?

Als U overweegt, of de beslissing heeft genomen om gaatjes in uw oren te laten prikken, dan biedt ons INVERNESS systeem een betrouwbare mogelijkheid.

Volg nauwkeurig de instructies op. Daarmee voorkomt U eventuele problemen en het bespoedigt U het proces van genezen.

Elk set INVERNESS oorknoppen zijn apart en steriel verpakt in een afgesloten doosje. Daarmee wordt de kans op besmetting vanuit het systeem zelf uitgesloten. In de verpakking zit een tissue met speciale reinigingsvloeistof en een afgesloten cassette waarin de oorknopjes zijn verpakt.

De steriele verpakking wordt met goed gewassen handen geopend. Het oor wordt goed gereinigd met de tissue en de plaats wordt met een speciale jodiumstift afgetekend. De oorknopcassette gaat in de INVERNESS-tang en de knopjes worden in het oor aangebracht. In één handeling gaat het oorknopje door het oor en zit de poussette aan de achterkant. Voor en tijdens het aanbrengen is de oorknop met geen vinger aangeraakt. De poussette moet in de richel van de oorknopstift zitten en zo, dat de oorknop met speling in het oor zit.

Stip ’s morgens en ’s avonds de oorknop op de voor- en achterkant aan met het bijgeleverde witte jodium. Vooral gedurende de eerste drie dagen is dat belangrijk omdat in die periode de genezing op gang komt. Met goed gewassen handen draait U het oorknopje tussen duim en wijsvinger een paar keer rond. De vloeistof loopt er dan goed tussen en U houdt tevens de oorknop los van het oor.

Na zes weken is het gaatje zover genezen dat de oorknop eruit kan worden gehaald en een ander oorsieraad kan worden aangebracht. Ga het eerste half jaar daarmee voorzichtig te werk. Het huidje in het oor is genezen maar nog erg dun en makkelijk te beschadigen.

Let wel: bij kinderen beneden de zes jaar prikken wij geen gaatjes.

 

 
36095_129711860393947_129166307115169_190799_7241897_n[1]